Gelukskoeriers

Met de inzet van onze eigen bussen zorgen we voor de onafhankelijkheid van externe vervoerspartijen en dragen we met onze eigen vaste chauffeurs bij aan de inwendige rust en het vertrouwen tijdens het rijden bij de kwetsbare mensen die worden vervoerd.

Met een wagenpark van zeven bussen – waarvan er vier ook toegankelijk zijn voor rolstoelen – organiseert de stichting het vervoer voor dagactiviteiten. Daarnaast worden de bussen gebruikt om allerlei leuke en gezellige uitjes te organiseren voor ouderen die minder mobiel zijn en zelf niet meer zo makkelijk op pad kunnen. Deze dienst binnen de stichting Gelukkig Ouder Worden heeft ‘Gelukskoeriers’ als naam gekregen.

De vrijwilligers die in deze bussen rijden, zijn absoluut Gelukskoeriers. Zij brengen – door met de bussen uitjes te doen – echt geluk in het leven van ouderen, die anders minder makkelijk op pad kunnen. Heerlijk naar de schaapskooi in het voorjaar met een goed gevulde picknickmand, gezellig genieten van het kinderkookcafé voor jong en oud of een avondje naar een theatervoorstelling kunnen. Dat brengt echt geluk!

Gelukskoerier worden?

Om deze (vervoers)activiteiten te kunnen blijven doen en verder uitbreiden hebben we nog meer vrijwillige Gelukskoeriers nodig. Wie Gelukskoerier wordt heeft geen groot rijbewijs nodig, een regulier rijbewijs voldoet. Wie op een rolstoelbus gaat rijden, krijgt hier een opleiding voor. Het belangrijkste in dit vrijwilligerswerk is enthousiasme, een goed humeur en affiniteit met ouderen. We rijden met de bussen in de regio van Putten en Nijkerk.

Aanmelden als Gelukskoerier