Op vrijdag 29 januari zijn de eerste twee Geluksawards uitgereikt door de Stichting Gelukkig Ouder Worden. De awards werden uitgereikt aan Gert Bezembinder en Rien Haverlag.

Ere wie ere toekomt!

Rien en Gert zijn samen verantwoordelijk geweest voor het opzetten van ouderenvervoer door vrijwilligers bij het UVV in Nijkerk. In de gloriedagen gebeurde dit met een team van zestig vrijwilligers en konden alle vervoersbehoeften van ouderen in Nijkerk uitgevoerd worden. Denk hierbij aan de boodschappendienst, maar ook ouderen naar de dagbesteding brengen en weer ophalen was een belangrijk onderdeel.

Ook zijn beide heren zeer belangrijk geweest in het overdragen van deze vervoersdienst aan de Stichting Gelukkig Ouder Worden. Momenteel rijden de stichting met een wagenpark van acht bussen en worden er dagelijks vijftig bezoekers vervoerd naar en van Zorgerf Buiten-land in Putten en Nijkerk.

Geluksaward

Door al het werk dat Rien en Gert in Nijkerk hebben verricht, hebben zij een enorme bijdrage geleverd aan het bevorderen van geluk van ouderen in Nijkerk. En nu doen zij dat zowel in Nijkerk als in Putten met de Gelukskoeriers van Gelukkig Ouder Worden. Daarom is de stichting dan ook van mening dat het zeer gepast is om deze heren een Geluksaward uit te reiken. Ze ontvingen deze afgelopen vrijdag uit handen van voorzitter Astrid van Schaik.

Uitbreiden vervoersdienst

Na corona hoopt Stichting Gelukkig Ouder Worden de vervoersdienst verder uit te breiden, bijvoorbeeld met het organiseren van uitjes. Daarnaast kunnen ook andere zorginstellingen in Putten en Nijkerk gebruik maken van de dienst voor het vervoer van en naar de dagbesteding.

De glimlach die je uitzendt…

De vrijwilligers hebben tegenwoordig de titel Gelukskoeriers. Een zeer passende titel, omdat duidelijk te zien is dat deze chauffeurs dagelijks zeer veel geluk brengen aan ouderen die zelf niet meer zo makkelijk alleen op pad kunnen.

Uiteraard is de stichting altijd op zoek naar nieuwe Gelukskoeriers, aangezien de vervoersdienst steeds verder uitgebreid zal worden. Echt mooi werk waar je als vrijwilliger veel voldoening en erkenning van terugkrijgt. “De glimlach die je uitzendt, komt van zelf bij je terug!”

Aanmelden kan via info@gelukkigouderworden.org.