Doe mee aan de derde editie van Rollatorrace Putten!

Op zaterdag 29 september vanaf 16.00 tot 17.00 uur wordt de rollatorrace op het terrein van het Zorgerf georganiseerd. Het is een race waarbij iedereen kan meedoen, ook jij dus!

Wat in 2016 begon als een kleinschalig evenement voor ouderen, familie en personeel van het Zorgerf Buitenland, is vorig jaar gegroeid tot één van de grootste sportactiviteiten waarbij jong en oud met elkaar bewegen. Het was een groot succes waarbij 19 teams tegen elkaar streden om de mooiste, snelste en winstgevende rollatorrace te lopen. Deze race heeft bijgedragen aan het kinderkookcafé wat op 7 juli in het Landhuus van het Zorgerf wordt geopend.

Rene van der Leest (vanuit Stichting Gelukkig Ouder Worden), de initiatiefnemer van de rollatorrace is enthousiast. “Wij vinden het belangrijk dat oudere mensen in beweging blijven. Ook als ze met een rollator lopen. De rollatorrace kan bijdrage om bewegen op een plezierige manier te activeren. Op deze manier maak je bewegen leuk. Aan de andere kant bestaat het sociale aspect. In de afgelopen twee jaar mochten we zien dat mensen in contact komen met andere ouderen, kinderen of belangstellenden uit de buurt of dorp Putten. Dat wordt enorm gewaardeerd.”

Naast het enorme plezier die dag wordt ook geld ingezameld voor een goed doel. In de voorgaande jaren heeft Stichting Gelukkig Ouder Worden van de opbrengsten vier duofietsen gekocht voor het Zorgerf en een bijdrage gegeven voor het kinderkookcafé in Putten. Dit jaar gaat de opbrengst van de rollatorrace naar een huifwagen met een Belgisch trekpaard. De opbrengsten zorgen voor enorm veel plezier en welzijn van ouderen en ook kinderen in Putten.

Doe dus mee en schrijf je in voor de rollatorrace 2018. Op de website van www.buiten-land.nl staat informatie over de rollatorrace. Rene: “Het zou mooi zijn als vanuit elke hoek van de samenleving: bedrijven, sportverenigingen, maatschappelijke organisaties, politiek, buurten etc. een team zich opgeeft. Samen bewegen, is samen bouwen aan geluksmomentjes voor iedereen.”

Voor meer informatie: www.buiten-land.nl | rene@buiten-land.nl |06 30 94 17 37