De sleutels van de vier rolstoelbussen van UVV Nijkerk (Unie van Vrijwilligers) zijn vandaag (dinsdag 28 juli) overgedragen aan de Stichting Gelukkig Ouder Worden.

Reijer van den Brink, bestuurslid van Stichting Gelukkig Ouder Worden, ontving de sleutels van Bert de Graaf, voorzitter van de stichting UVV. 

De Unie van Vrijwilligers heeft de laatste jaren een prachtig vervoersaanbod ontwikkeld aan diverse zorginstellingen. Het wagenpark was inmiddels uitgegroeid tot zes bussen waar vrijwilligers inmiddels 12.000 mensen op jaarbasis mee vervoeren. Het belang van deze vervoersdienst is groot. Het maakt dat mensen naar de dagbehandeling gebracht kunnen worden en overdag zijn de bussen voor diverse andere doeleinden te gebruiken.

Toen duidelijk werd dat UVV Nijkerk met deze dienst ging stoppen, heeft Stichting Gelukkig Ouder Worden zich gemeld en hebben de beide stichtingen gekeken hoe deze dienst toch voor haar vertrouwde gebruikers gecontinueerd kan worden. Deze overdracht is soepel verlopen. De bestuursleden van UVV wensen Stichting Gelukkig Ouder Worden veel succes met het oppakken van deze activiteit en hopen dat alle vrijwilligers die actief zijn bij UVV ook mee blijven doen in de nieuwe vorm.

Vrijwilligers gezocht
Stichting Gelukkig Ouder Worden gaat de vervoersdienst in Nijkerk en Putten inzetten voor het vervoer van de bezoekers van het Zorgerf Buiten-land. Daarnaast gaan de bussen voor de inwoners van Nijkerk en Putten voor veel geluk zorgen door ouderen mee te nemen naar leuke uitjes of mensen te vervoeren naar de kerk of naar het theater. Uiteraard zijn er zeer veel vrijwilligers nodig uit Nijkerk en Putten om deze dienst tot een succes te maken. “Dus heeft u tijd en woont u in de omgeving van Nijkerk en/of Putten dan bent u van harte welkom”, aldus Reijer van den Brink.

Aanmelden kan via info@gelukkigouderworden.org.